09.10.2013 2546

2006 yılında Valilik ile 12 derslikli ilköğretim okulunun kaba inşaatı olarak imzalanan protokol olmasına rağmen  Hayırseverimiz Tarık ÇINAR, yerel yönetimden gelen talepleri de değerlendirerek okulu kız meslek lisesi olarak inşa etmiş. Binayı sadece kaba inşaat olarak bırakmayıp tamamını bitirmiştir. Okul yapımı sırasında hiçbir masraftan kaçınmayan hayırseverimiz, öğrencilerimize kaliteli bir eğitim yuvası hediye etmiştir. 1951 Rize doğumlu olan hayırseverimiz, İlköğrenimini Rize ' de, orta öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi ve yükseköğrenimini de Orta Doğu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bitirmiştir.  Evli ve 3 çocuk sahibi olan Tarık ÇINAR halen İnşaat ve Turizm sektöründe çalışmaktadır. Tarık ÇINAR okulumuzu erken yaşta kaybettiği oğlu Tolga ÇINAR'ın anısına yaptırmıştır. Okulumuz 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında eğitime açılmıştır. İlk kurucu müdürü ve daha sonra 2008-2010 yılları arasında kadrolu olarak çalışan müdürümüz Elif AKPINAR´dır. Okulumuz 12 derslik, bir anasınıfı, iki bilgisayar laboratuvarı, iki giyim üretimi atölyesi ve bir çocuk gelişimi etkinlik atölyesinden oluşmaktadır. Okulumuz tam gün-tam yıl kapsamında gündüzlü ve tekli olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulun bünyesinde hafta sonları mesleki açıköğretim dersleri de yürütülmektedir. Okulumuz karma olmayıp sadece kız öğrencilere eğitim vermektedir.